新加坡住房地址(新加坡2HollandGrove别墅)

设计方:a-dlab

位置:新加坡

分类:别墅建筑

内容:实景照片

土木工程师:Grace CONSULTANTS

设计团队:Darlene Smyth, CJ Foo

建造:Heng Choon Construction Pte ltd

图片:35张

摄影师:Derek Swalwell

这是由a-dlab设计的2 Holland Grove别墅。客户自建该宅已有25年,然而他们决定建设两栋半独立别墅取代现状住宅,好让他们的大儿子一家住在旁边,而小儿子住在单独公寓里。建筑师与客户沟通后,决定在建筑形式和空间关系上延续现状的风格,以更好地完成集体回忆和体验自旧到新的过渡。 建筑师发现,现状建筑的特色在于其双坡屋顶形式,以及如同坐落在花园中的明亮而开放的空间。因此在新的设计中,建筑师保留了原来的屋顶形式。为了让别墅被花园围绕,同时让自然通风和光纤尽可能进入两栋别墅,建筑师在两个别墅中间设计了一个中央庭院和水景设计。这个空间同样有助家庭的沟通和交流。墙上的特定位置设以开口,以保持空间之间的视觉联系,同时保护隐私。 译者: 艾比 Having constructed their house themselves over 25 years prior, the clients were somewhat reluctant to tear down the unassuming bungalow that had been a repository for so many memories throughout the years of raising their family. In order to make their plot of land sustainable for the next phase of their lives, however, they decided to replace the existing house with two semi detached houses where their eldest son and his family could be next to them as well as a separate apartment for their youngest son. The designers at AD Lab were sensitive to the emotional bond the clients had to their Holland Grove home and proposed a design that echoed both in form and spatial relationship the existing bungalow in order to facilitate the transference of experience and collective memory from the old to the new houses. After discussions with the owners, the architects found that many of the associations they had to the existing house were related to its double pitched roof form, as well as to its bright and open spaces that gave the feeling that the house was sitting in the gardens. With the new design, the architects retained the concept of the original roof form with one pitch at the front and one pitch along the side of the development. These pitches were then related to the entrance of the parent’s house at the front left side of the lot, and the side pitch defined the son’s house along the right side of the property. The front pitch in the parent’s house encloses a two and a half storey living room. This lofty living space anchors the house and serves as central core that visually links all the levels of the house. The youngest son’s bedroom and suite is placed on the upper level of the parent’s house. In order to retain a sense of privacy, this zone is somewhat separated from the rest of the house, however the entrance area of the suite is vertically connected to the rest of the house through a balcony that overlooks the bright and airy living room below. The proportion of the overall development is elongated in the new design and the designers used a pronounced expression of the architectural element of the line of the pitch and roof eave and stretched it across the frontage of both houses in order for the two semi detached houses to read as one large home with two distinct sides. This strong linear expression visually ties the houses together yet allows them have their individual architectural expression. In an effort to surround the houses with gardens as well as to assist with cross ventilation and light into the depth of each house, AD Lab designed a central courtyard and water feature that wraps itself between the two semi detached houses. The designers saw that it was critical to the family’s communication to create openings in the part wall that typically separates two semi detached houses. They received permission to allow voids in the wall in significant locations where there could be visual connectivity between the main spaces of the houses, while maintaining privacy in others.The permeability of the central courtyard between the two units and their parti walls as well as the cutting out of several other courtyards throughout both houses allows for the strong relationship of the houses with the gardens, the environment, as well as between the two houses.

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅图解

新加坡2 Holland Grove别墅图解

新加坡2 Holland Grove别墅图解

新加坡2 Holland Grove别墅正面图

新加坡2 Holland Grove别墅地下室平面图

新加坡2 Holland Grove别墅二层平面图

新加坡2 Holland Grove别墅截面图

新加坡2 Holland Grove别墅三层平面图

新加坡2 Holland Grove别墅图解

新加坡2 Holland Grove别墅屋顶平面图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅外观图

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅

新加坡2 Holland Grove别墅图解

新加坡2 Holland Grove别墅图解

新加坡2 Holland Grove别墅图解

新加坡2 Holland Grove别墅正面图

新加坡2 Holland Grove别墅地下室平面图

新加坡2 Holland Grove别墅二层平面图

新加坡2 Holland Grove别墅截面图

新加坡2 Holland Grove别墅三层平面图

新加坡2 Holland Grove别墅图解

新加坡2 Holland Grove别墅屋顶平面图

如有侵权,请联系站长删除:zhinanzhen-44
THE END
分享
二维码
< <上一篇
下一篇>>